İthal İsmi Guzmania Guzmanya – Rana
Guzmanya bitkisi palmiye yapraklarına benzeyen narin yeşil yaprakları, yaprak içerisinden çıkan kırmızı çiçekleri ile ev ve ofis ortamına şıklık katan zarif bir çiçektir.
Guzmanya bitkisi aydınlık direk güneş almayan ortamları seven bir bitkidir. Guzmanya bitkisi ışık seven bir bitki olduğundan yeteri kadar ışık alamaması durumunda yaprak ve çiçek kısımların da sararma gözlemlenmektedir.
Tüm saksı çiçeklerinde olduğu gibi kuzmanya bitkisi de gövde olarak devamlı ışık alan yöne doğru eğilme yapar. Eğilmenin önüne geçmek için kuzmanya bitkisini ayda bir defa çevirerek yönünü değiştirmeniz gerekmektedir.
Guzmanya Çiçeği Sulama
Guzmanya çiçeği genel görünüm olarak kaktüs familyasına aşina bir bitkidir. Bakımına gittiğimiz bir çok yerde guzmanya’lar aşırı sulanmadan çürüme gözlemliyoruz. Yanlış sulama önerileri, ortamı bilmeden yazın haftada 3 defa, kışın 1 defa bol su verin gibi tavsiyeler kesinlikle siz guzmanya bakan kişileri yanıltan bir sulama tekniğidir. Size genel olarak guzmanya bitkisini nasıl sulamanız gerektiği hakkında bilgiler vereceğiz.
- Guzmanya bitkisini bulunduğu ortam sıcaklığına göre sulanması en doğru sulama yöntemidir. 10 derece de duran bir bitki ile 20 derece ortamda duran bir bitki sizce aynı suya ihtiyaç duyar mı ?
- Sulama yaz aylarında 5 günde 1 defa toprağın nemini kontrol etmekle sağlanabilir. Toprak kurudu ise aşırı su vermeden takribi 1 su bardağı yeterli olacaktır.
- Sulamadan sonra bitki saksı altında seramik altı delik olmayan bir saksı var ise suladıktan 1 saat sonra altına geçen bayat su mutlaka dökülmelidir.
- Kış aylarında 10 günlük periyotlar halinde toprak kuruluğu kontrol edilerek 3/2 su bardağı su verilmeli ve saksı altı mutlaka kontrol edilmelidir.
- Bitkiye vereceğiniz su kesinlikle aşırı kireç içermeyen su olmalıdır. Dinlenmiş yada içme suyu kullanmanız tavsiye edilir.
Guzmanya Çiçeği Bakımı
- Guzmanya çiçeği aşırı sulamadan solar.
- Saksı altı değili olmamasından vereceğiniz suyun altından çıkmamasından dolayı kökleri su içinde kalarak hem böcek yapar hemde kökleri çürüyüp solar.
- Saksı içerisinde yeteri kadar toprak olmadığı durumlarda solar.
- Bitki aşırı soğukta kalırsa yaprakları açık kahverengi olur ve solar.
- Guzmanya bitkisi direk güneş ışığına yada cam arkasından güneş ışığına maruz kalırsa guzmanya çiçeği kurur.
Guzmanya Çiçeğinin Yavrusu Nasıl Çoğaltılır ?
Guzmanya çiçeği kök dibinden yavru verdiğinde nisan ayında yavru kökten alınır. Alınan yavru iyi bir toprak ve büyük olmayan bir saksıya dikilmesi ile çok az su verilir. Yavru 10 gün içerisinde kök salınımını gerçekleştirip büyüme evresine girecektir. 10 Günün sonunda normal olarak sulama devam edilmelidir. Yavru guzmanya 18-24 derece ortamında gelişimini sorunsuz sürdürebiliriz.
Malatya Çiçekçisi –
Malatya’da çiçekçiyiz bizim ile irtibata geçebilirmisiniz. Guzmanya Fiyatları hakkında bilgi istiyoruz toptan Malatya Çiçekçisi